szárított VARGÁNYA GOMBA 30g
2890 Ft
A vargánya gomba májustól októberig előforduló gomba, melynek íze sokak szerint az erdők minden zamatát őrzi, dióra emlékeztető, különleges aromájú.
Frissen is hihetetlenül ízletes, de sokak szerint szárítva még inkább gazdagodnak aromái.
Akár egy csipetnyi szárított vargánya is különlegessé teszi az ételeket.
Elfogyott
Szárított vargánya gomba.
A vargánya gomba májustól októberig előforduló gomba, melynek íze sokak szerint az erdők minden zamatát őrzi, dióra emlékeztető, különleges aromájú. Frissen is hihetetlenül ízletes, de sokak szerint szárítva még inkább gazdagodnak aromái. Akár egy csipetnyi szárított vargánya is különlegessé teszi az ételeket. Olajon pirítva, főzelékekhez feltétként, salátába keverve vagy tejszínnel összefőzve tésztával, puliszkával is isteni.
A szárított gombákat felhasználás előtt szükséges átmosni, majd langyos vízben 1 órán keresztül áztatni.
Felhasználási javaslat:
Olajon pirítva,
főzelékekhez feltétként,
salátába keverve
recept:
Vargánya gombás tejszínes mártás (4 fő részére)
Hozzávalók:
- szárított vargánya (egy csomag)
- egy kisebb fej vöröshagyma
- fél dl olaj
- só, fehér bors
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- vágott petrezselyemzöld
Vargánya gombás tejszínes mártás elkészítése
A gombát beáztatjuk (célszerű langyos vízbe) 1-1.5 órára. A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük az áztatott lecsepegtetett gombát, majd együtt pirítjuk pár percig. Fűszerezzük, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Kiforraljuk és vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Tálalásig egy darabka vajat morzsolunk a tetejére, ezzel megakadályozzuk a mártásunk „bőrösödését”.
Natúr- és rostonsült húsokhoz kiváló mártás.
szárított VARGÁNYA GOMBA 30g termékről 1 értékelés
Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak

Nagyon jó az illata, még nem próbáltuk ki.