Pici magok nagy ereje – Három mag mézben
E heti blogbejegyzésünkben „Három mag mézben” elnevezésű termékünket vizsgáljuk meg alaposabban.
Három mag mézben
A Három mag mézben lenmagőrleményt, tökmagőrleményt és vörös szőlőmag-őrleményt tartalmaz. A fizikai úton, vegyszermentesen készített termékünk a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban, Omega 6, Omega 3 és Omega 9 zsírsavakban gazdag. Rendkívül magas a rosttartalma, így segíti a bélrendszer munkáját, magas antioxidáns tartalma pedig jótékonyan hat a szervezetre.
Tökmag
Jó hír, hogy bár a tökmag viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, tápanyagtartalma annál magasabb. Bővelkedik egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban, de vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag: van benne K-vitamin, foszfor, magnézium, vas és cink is.
A magnézium erősíti az idegrendszert, segíti az idegsejtek regenerálódását és az újak születését, növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet, továbbá a nyugodt alváshoz is hozzájárul.
Antioxidánsokban gazdag, amelyek hatékonyan szállnak szembe a szabadgyökökkel és enyhítik a gyulladást. Rendszeres tökmagfogyasztással óvhatjuk szívünket, hiszen csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást és a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.
Lenmag
A lenmag fogyasztása napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, hiszen A, B, C, D és E vitaminban, valamint ásványi anyagokban is gazdag. A lenmag serkenti az agyműködést, mert csökkenti a testben a koleszterin lerakódását, így megakadályozza a vérerek eldugulását az agyban és a vesékben.
Kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek: könnyíti a hörghurut lefolyását és enyhíti a tüdő görcsös összehúzódását. Csökkenti a vérkoleszterint, megóv a szív- és érrendszeri problémáktól.
Szőlőmag
A szőlőmag talán kevésbé ismert, ám annál fontosabb hatásokkal bír. A szőlőmag polifenolokban gazdag, amelyek megvédik a szervezetet az érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Mérséklik a szabadgyököket, így csökken a sejtek és szövetek károsodásának mértéke és kevésbé alakulnak ki gyulladásos betegségek is. Csökkentik a magas vérnyomást és koleszterinszintet. Védik a szemet, mert alkalmasak bizonyos szembetegségek megelőzésére és kezelésére.
És mi az, ami mindhárom magban megtalálható?
A tökmag, a lenmag és a szőlőmag is gazdag Omega-zsírsavakban.
Az Omega 3 zsírsavak csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, a vérnyomást és a vérsűrűséget, valamint megőrzik a vérerek rugalmasságát.
Az Omega 6 zsírsavak hiánya számos betegség hátterében állhat: ilyenek a bőr-és szemszárazság, a hajhullás, az immunrendszeri és ízületi problémák, valamint a szívritmus-és emésztési zavarok.
Az Omega-9 zsírsavak pedig hozzájárulnak a szív-és érrendszer egészségéhez és az optimális koleszterinszinthez. Erősítik az immunrendszert és segítenek az egészséges vércukorszint megőrzésében.
Három mag mézben termékünk mindhárom mag jótékony hatását egyesíti, így járulva hozzá szervezetetek egészséges működéséhez!