Csipkevarázs – hagyd hogy elbűvöljön!

csipkebogyó tea

Ismét egy immunerősítő tea kerül a porondra, hiszen ősszel mindenki számára fontos, hogy immunrendszere a maximumon legyen.

Szeretnénk elkerülni a betegségeket, a különböző fertőzéseket, és ilyenkor minél több vitamint próbálunk a szervezetünkbe juttatni.

Mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy a Herbatea Manufaktúránál elérhető egy olyan teakeverék, ami nem csak nagyon finom, de rengeteg C-vitamint is tartalmaz és nagyon jó az immunerősítő hatása?

Igen, létezik! Ez a Csipkevarázs.

csipkebogyó

Csipkebogyó, a C-vitaminok legjobbja

A Csipkevarázs teakeverék legfontosabb alapanyaga a csipkebogyó, mely köztudott magas vitamintartalmáról és immunerősítő hatásáról.  100 gramm csipkebogyóhús körülbelül 400 gramm C-vitamint tartalmaz, amely a citrom vitamintartalmának tízszerese, mindemellett tartalmaz magnéziumot, vasat, A-, B-, K-, és P- vitamint is. Kiszárított bogyójából készülő tea enyhén hashajtóhatású, kiváló ellenszere a meghűlésnek és megfázásnak.

Mire jó még a csipkebogyó?

A csipkebogyó nem csupán a C-vitamin miatt értékes, nagyon hasznos vesegondokra, hólyagbajokra, emésztés javító, vizelethajtó, hólyaghurut ellen. Mindezek a betegségek enyhíthetőek, ha Csipkevarázst fogyasztunk. Azonban nem csupán gyógyulásra alkalmas, hiszen kifejezetten jó zsírégetőnek is számít a csipkebogyó. A bogyókban található pektin miatt nehezebben szívódnak fel a zsírok és a koleszterin. Porckopásra is hatásos – ha ízületi betegségekkel küzd az ember, akkor ajánlott csipkebogyót iszikfogyasztania mivel magas flavonoid tartalma enyhíti a fájdalmakat.  Sokan úgy vélekednek, hogy ránctalanító hatása is van ennek a varázsbogyónak.

Hogyan fogyasszuk?

Bizonyára többen hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a teát le kell forrázni majd kicsit kihűlt állapotában fogyasszuk el, azonban a csipkebogyó alapú teáknál ez nem ajánlott. 1 púpozott evőkanál teakeveréket 1 csésze langyos vízzel kell leönteni és időnként kevergetve 25-30 percig állni, majd leszűrni. Enyhén édesítve naponta 1-2 alkalommal fogyaszthatjuk.

A csipkebogyó, ha 50°C-ra melegszik fel elveszíti C-vitamin tartalmát, tehát erre mindenképpen figyeljünk a teakészítés során. Lehűtve akár nyáron is lehet fogyasztani, ha szinten szeretnénk tartani immunrendszerünk erősségét.csipkevarázs

Teakeverékünk összeállításánál alkalmaztuk az ún. Bürghi törvényt mely kimondja: „azonos gyógyhatású, de különböző gyógynövényeket, ha célszerűen keverünk össze (gyógynövény-társítás), akkor erősebb hatást érünk el, mintha a keverékben szereplő gyógynövényeket külön-külön alkalmaznánk”. Így a Csipkervarázzsal, mely a csipkebogyó mellett bodzavirágot és hibiszkuszvirágot tartalmaz, egy igazán ütős vitaminbombával vághatsz bele az influenzaszezonba!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?