fokhagyma-mezben

Fokhagyma Mézben

3990 Ft


Mi van benne?

A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.

Mire jó?

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbc-bacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Enyhíti a menstruációs görcsöket.

Hogyan használjuk?

Fokhagymás tea

Forró fekete teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát és 10-12 perc után fogyasszuk. Megfázás esetén alkalmazzuk! Ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesíthető.

Szárított fokhagyma szírom: főzésnél (serkenti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet)

Jó tudni!

A szétzúzott, pépesített fokhagymából felszabadul egy allicin nevű anyag, melynek egy része ezek után tovább bomlik, s újabb – szintén gyógyhatású – kénvegyületek keletkeznek (pl. ajoén). Ezen kénvegyületek hő hatására felbomlanak, illetve ki sem alakulnak, ezért aki igazi gyógyhatását teljes mértékben szeretné élvezni, az nyersen fogyasztja a fokhagymát.

Knoblauch-Honig
Der Knoblauch ist sehr hilfreich gegen hohen Blutdruck, in der Vorbeugung gegen Arterienverkalkung und
auch gegen Erkältungen und Grippe. Er stärkt auch das Immunsystem und hilft schnell bei Entzündungen.
Wir empfehlen dieses Produkt natur zu essen oder zur Zubereitung von leckeren und gesunden Gerichten zu
verwenden.

Cikkszám: fokhagyma-mezben. Kategória: . Címkék: , , , , .
Leírás

Fokhagyma
Allium sativum

“Az ókori népek egy gerezd fokhagymát amulettként hordtak a betegségek ellen”

Megfázás vagy nátha esetén a forró teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát. Régen gyógyszer fokhagymával gyógyították a tífuszt, kolerát stb.
Mivel a fokhagymának baktérium ölő hatása is van, a hús tartósításában is szerepet kapott, így maradhatott ránk a kolbászkészítés ősi receptje is: fokhagyma nélkül nincs kolbász.

További információk
Kiszerelés

400g

Vélemények (0)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Fokhagyma Mézben” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.